ŞANLIURFA / HALİLİYE - Mehmet Saçlı Ortaokulu

Mrt

Şanlıurfa Okul Sporları Halk Oyunları İl bazında okulumuz 4. Oldu. Halk Oyunları dalında ilk kupamızı  kazandık

Emeği geçen okul idaresi, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda uygulananBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizin genel durumlarını değerlendirmek ve LGS hazırlığı için deneme sınavı gerçekleştirilmiştir.

MEHMET SAÇLI (1919-1979)

Mehmet Saçlı, 1919 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa’da bitirdi. 1939 yılında Gaziantep Lisesinden mezun oldu.

1945 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden yüksek mimar mühendis olarak mezun oldu.

Karayolları Diyarbakır ve Diyarbakır Bölge Müdürlüklerinde görev yaptıktan sonra serbest çalışmaya başladı.

Siverek Sağlık Ocağı, Şanlıurfa Kız Öğretmen Okulu, Viranşehir Yatılı Bölge Okulu, Şanlıurfa Lisesi, Şanlıurfa Kapalı Spor Salonu inşaatlarını başarıyla tamamlayarak bunları ilimize kazandırdı.

1979 yılında aramızdan zamansız bir şekilde ayrılan Mehmet Saçlı’nın vasiyeti üzerine okul arazisi ailesi tarafından kamuya bağışlanmıştır.